8 juli 2011

En oförglömlig vecka i Rom

Att säga att resan till Rom med Vocalis och dess presidentpar blev lyckad är en underdrift. Aldrig har jag varit med om så många fantastiska händelser under så kort tid, allt från att ha blivit spontanvälsignad av en Father Sal och en Hope från USA, till att ha sjungit Gustav Holsts Nunc Dimittis vid vespern i Peterskyrkan. Utan lov av någon körde vi även ett litet rep i samma katedral vid samma tillfälle, men då vi blev ombedda att komma tillbaka nästa år kan det ju inte varit till någons förtret direkt ;-)

Högst poäng av alla deltagande körer i tävlingen fick vi, när juryn sagt sitt, och vi fick dessutom specialpris för bästa framförda stycke (Howells Sing Lullaby to Jesus) samt bästa framförda obligatoriska stycke. Inte nog med detta, Mats fick också pris för sitt körledarskap och dirigering, vilket han om någon, förtjänar.

De körer som fått mest poäng i sin kategori fick än en gång sjunga ett par stycken i ett Grand Prix. Denna omgång, som skiljde sig lite från tidigare tävling, tog en kör från Polen hem.

Helt fantastiskt att ha fått ha varit med om något sånt här! Visst har jag alltid tyckt att vår kör låter riktigt proffsig, men naturligtvis får man ett annat perspektiv när en Mon Signore som är överhuvud för den sakrala musiken i hela Italien, tillsammans med de andra två jurymedlemmarna, menar detsamma.

Tack Vocalis, och tack Mats, för en helt oförglömlig resa.
Published with Blogger-droid v1.7.2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar